V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.
Potřebujeme:
15 g droždí
cukr
50 g másla
150 ml smetany
150 g anglické slaniny
2 vejce
600 g cibule – mix bílé a červené
200 g hladké...
Citronový sirup chutná jak zastudena s vodou, tak v teplém čaji.
Potřebujeme:
šťávu z čerstvých citronů
cukr
poměr 100 ml : 250 g
Umyté citrony rozkrojíme nožem, vytlačíme šťávu a přecedíme přes plátno. Citronovou šťávu přelijeme hrnce (ne hliníkového!) a zahřejeme. Přisypeme...
Potřebujeme:
2 kg dužiny z dýně
1 l mléka
sůl, mletý pepř
2 lžíce másla
2 žloutky
2 lžíce smetany
4 lžíce vařené rýže
4 lžíce nastrouhaného sýra
petrželka
Na kostičky nakrájenou dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom pokličku odklopíme...
Receptů na dýňové polévky je mnoho. A mohou obsahovat mnoho ingrediencí - někdy ne zrovna běžné. My však sázíme na klasiku - dostupnost a čerstvost.
Potřebujeme:
1 dýni Hokkaido
1 cibuli
1 mrkev
1 papriku - může být i ostřejší
biozeleninový bujon
česnek (1 stroužek)
tuk na smažení (olej,...
Když je cuketová sezona, jsou cukety jako trpaslíci – jsou úplně všude. Vlezou vám na pánvičku, do trouby, do buchet, netřeba také do papiňáku. Jako v případě cukety, která dává základ cuketové omáčce.
Potřebujeme:
1 střední cuketu – zelenou nebo žlutou, nebo ½ žluté a ½ zelené – omáčka je...
Pomazánky se zeleninou jsou vděčné, snadné a chutné. Pokud je použita zelenina čerstvá, jsou plné vitamínů. Celerová pomazánka s jablky je vděčná, lehká a chutná.
Potřebujeme:
1 menší celer
1 jablko
lžičku citronové šťávy
1 balení pomazánkového másla nebo žervé
petrželku na...
Potřebujeme:
3 ks různobarevných paprik
60 gramů másla
sůl, pepř
tabasco
Papriky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme jádřince. Aby se daly pěkně sloupnout, tak je vložíme na deset minut do horké vody, ale nevaříme. Jednotlivé kusy oloupeme a nakrájíme na menší části a nasekáme, buď ručně nebo...
Palačinky pro jednoho vyrobíme obyvkle z 1 vejce, 100 g mouky, 200 ml mléka a špetky soli. Při větším počtu stolujících násobíme. Na náplň pro čtyři osoby potřebujeme:
500 g mangoldu
10 dkg slaniny nebo sojového masa
1 středně velkou cibuli
3 stroužky česneku
2 vejce
200 ml...
Ostré zdraví - tak by se dala charakterizovat konzervovaná červená řepa s křenem.
Potřebujeme:
1,5 kilogramu červené řepy
400 g ramů křenu
Na nálev:
1 litr vody
250 ml octa
60 g cukru
20 g soli
Nejprve červenou řepu pečlivě očistíme a opláchneme. Uvaříme ji v osolené...