Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.

Potřebujeme:

  • 15 g droždí
  • cukr
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 g anglické slaniny
  • 2  vejce
  • 600 g cibule – mix bílé a červené
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 125 ml mléka

Nakrájenou slaninu vysmažíme na pánvi. Poté přidáme cibuli, která je nakrájená na kolečka. Smažíme dozlatova, poté necháme lehce vychladnout. Do směsi vmícháme vejce rozšlehané ve smetaně. Nakonec vše ochutíme dle svého uvážení – především solí a pepřem. Necháme zchladnout. Vegetariáni mohou z receptu vynechat slaninu.

Na kynuté těsto potřebujeme nechat vzejít kvasnice v troše mléka s cukrem. Jakmile se droždí probudí k životu, smísíme je s moukou, zbylým mlékem a rozehřátým tukem a solí. Těsto necháme kynout asi půl hodiny. Poté je vyválíme a vložíme do vymazané formy taky, abychom mohli zvednout okraje.  Doprostřed vlijeme cibulovou náplň. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. Před dopečením můžeme nahoru přidat nastrouhaný sýr.

Kdo má rád pizzu, může cibulovou náplň použít právě na ni. 

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...