recepty

Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.  Potřebujeme: jednu malou dýni cca 30 dkg 150 g cukru krystal 50 g cukru moučka 1 bal. vanilkového cukru citron 2 vejce 20 g bramborového škrobu jedno balení tvarohu listové těsto na...

Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí. Potřebujeme: ½ menší hlávky zelí 3 různobarevné papriky 1 čerstvou chilli papričku 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 tenoučký plátek zázvor ocet, cukr kari koření sůl, pepř olej Bílé...

Rajčatový salát s olivami a dýňovým olejem

Salát z rajčat nemusí být vůbec fádní. Zkuste tento - s olivami, balkánským sýrem a dýňovým olejem. Potřebujeme: 5 středně velkých rajčat 1 malou cibuli několik oliv vinný ocet cukr nebo sladidlo sůl pepř dýňový olej balkánský sýr bazalka   Umytá rajčata nakrájíme na malé kousky....

Fazolky v bílé omáčce

Zelené či žluté fazolové lusky v bílé omáčce patří ke klasice. Jejich příprava není nijak složitá. A těm, kdo tvrdí, že jim nechutnají, je udělejte pikantnější, anebo ještě lépe - vůbec jim je nedávejte a pochutejte si na nich s těmi, kdo na ně nedají dopustit. Potřebujeme: tři až čtyři...

Okurkový salát s kurkumou

Není okurkový salát jako okurkový salát. Netradiční, chutný a delší dobu uskladnitelný a na všech party vítaný je ten následující. Potřebujeme: 2 kg okurek 3 velké cibule 2 červené papriky 45 g soli Na nálev svaříme: 3 dcl 8% octa 7 dcl vody 2 lžičky hořčičného semínka 1 lžička...

Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená. Potřebujeme 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší) 1 vejce hladkou mouku trochu mléka sůl koření, například grilovací tuk na smažení strouhaný sýr eidam nebo parmezán Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr...

Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk. Potřebujeme: vanilkový cukr meruňky měkký tvaroh cukr máslo Meruňky omyjeme a...

Pochoutka z červené řepy

O tom, že červená řepa se dá připravit na nejrůznější způsoby, a navíc nebude pokrmem fádním, vás určitě přesvědčí následující recept. Na dvě porce potřebujeme: 2 bulvy červené řepy 200 g tvarohu nebo „čerstvého“ sýra 1 pórek nebo čerstvou jarní cibulku 0,5 -1 lžičky nastrouhaného...

Nové brambory s česnekem

ové biobrambory jsou pochoutkou samy o sobě. Když se k nim přidá ještě biozelenina výrazné chuti, ke které česnek bezesporu patří, naše chuťové buňky si zažijí téměř orgie :). Příprava je přitom tak snadná. Na jednu porci potřebujeme: nové brambory dle obvyklé spotřeby stroužek česneku lžíci...

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...