recepty

Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.  Potřebujeme: jednu malou dýni cca 30 dkg 150 g cukru krystal 50 g cukru moučka 1 bal. vanilkového cukru citron 2 vejce 20 g bramborového škrobu jedno balení tvarohu listové těsto na...

Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí. Potřebujeme: ½ menší hlávky zelí 3 různobarevné papriky 1 čerstvou chilli papričku 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 tenoučký plátek zázvor ocet, cukr kari koření sůl, pepř olej Bílé...

Rajčatový salát s olivami a dýňovým olejem

Salát z rajčat nemusí být vůbec fádní. Zkuste tento - s olivami, balkánským sýrem a dýňovým olejem. Potřebujeme: 5 středně velkých rajčat 1 malou cibuli několik oliv vinný ocet cukr nebo sladidlo sůl pepř dýňový olej balkánský sýr bazalka   Umytá rajčata nakrájíme na malé kousky....

Fazolky v bílé omáčce

Zelené či žluté fazolové lusky v bílé omáčce patří ke klasice. Jejich příprava není nijak složitá. A těm, kdo tvrdí, že jim nechutnají, je udělejte pikantnější, anebo ještě lépe - vůbec jim je nedávejte a pochutejte si na nich s těmi, kdo na ně nedají dopustit. Potřebujeme: tři až čtyři...

Okurkový salát s kurkumou

Není okurkový salát jako okurkový salát. Netradiční, chutný a delší dobu uskladnitelný a na všech party vítaný je ten následující. Potřebujeme: 2 kg okurek 3 velké cibule 2 červené papriky 45 g soli Na nálev svaříme: 3 dcl 8% octa 7 dcl vody 2 lžičky hořčičného semínka 1 lžička...

Cuketa v těstíčku smažená, se sýrem zapečená

Co hospodyně, to jiný recept na cuketu. Tentokrát bude smažená a zapečená. Potřebujeme 1 cuketu (hodí se i 1/2 větší) 1 vejce hladkou mouku trochu mléka sůl koření, například grilovací tuk na smažení strouhaný sýr eidam nebo parmezán Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi centimetr...

Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk. Potřebujeme: vanilkový cukr meruňky měkký tvaroh cukr máslo Meruňky omyjeme a...

Pochoutka z červené řepy

O tom, že červená řepa se dá připravit na nejrůznější způsoby, a navíc nebude pokrmem fádním, vás určitě přesvědčí následující recept. Na dvě porce potřebujeme: 2 bulvy červené řepy 200 g tvarohu nebo „čerstvého“ sýra 1 pórek nebo čerstvou jarní cibulku 0,5 -1 lžičky nastrouhaného...

Nové brambory s česnekem

ové biobrambory jsou pochoutkou samy o sobě. Když se k nim přidá ještě biozelenina výrazné chuti, ke které česnek bezesporu patří, naše chuťové buňky si zažijí téměř orgie :). Příprava je přitom tak snadná. Na jednu porci potřebujeme: nové brambory dle obvyklé spotřeby stroužek česneku lžíci...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...