Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí.
Potřebujete:
400 g jahod
5 lžic cukru
1 puding za studena
1 malá šlehačka
Postup:
Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...
Na čerstvých listech z červené řepy si nemusí pochutnávat jenom králíci. Zkuste si je připravit obdobně jako špenát.
Potřebujete:
1 cibuli
listy z pěti menších bulev červené řepy
1 stroužek česneku
1 vejce
lžička másla
lžíce hladké mouky
sůl/pepř
Listy pečlivě omyjte a natrhejte nebo...
Vydatná sváteční snídaně, nebo superrychlá večeře. Hlavně jednoduše. To jsou vajíčka na tisíc a jeden způsob. A my jsme vybrali vajíčka s medvědím česnekem, který již brzy nebude. Tak rychle, ať to stihnete.
Potřebujete:
hrst medvědího česneku
vajíčka dle množství, na které máte chuť
máslo...
Medvědí česnek přináší první jarní vitamíny. Dá se upravovat na teplý způsob např. jako špenát, ať již v podobě přílohy nebo polévky. Ale podle nás je úplně nejúžasnější nastudeno. Zkuste vzít čerstvý chléb, namazat máslem a ozdobit lístkem medvědího česneku. To je svačinka! Kdyby vám to však...
Biobramborák se zelím
Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít:
necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být...
Není ryba jako ryba. Ta naše tentokrát bude zelená - cuketová.
Potřebujeme:
0,5 kg cukety
3 ks větší cibule
10 kuliček nového koření
1 dl oleje
2 ks bobkového listu
15 kuliček černého pepře
5 lžiček soli
Cuketu nebo cukety oloupeme, popřípadě zbavíme...
1 kg citrusů v libovolné kombinaci (citrony, pomeranče, mandarinky, grep)
1 250 g cukru krystal
koření (hřebíček, skořice)
Postup:
Citrusy nejprve omyjeme a oloupeme. Citrony, pomeranče, mandarinky a grep nakrájíme na malé kousky. Vše vložíme do pekáče a zasypeme cukrem. Přidáme ještě...
Objevte biofenykl od nás! Celerový salát s ním už nikdy nebude nudný.
Potřebujeme:
1 citron
1 čerstvý fenykl
1 menší celer
1 jablko
1 lžíci olivového oleje
sůl a pepř
Nejprve si oloupeme jablko, očistíme celer a omyjeme fenykl. Tyto suroviny nastrouhám na jemné proužky. Zálivku si...
Potřebujeme:
10 cm silnějšího póru ze světlejší strany
tuk na jíšku
½ brokolice
1 brambora
2 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
sůl a pepř
kousek vrchních částí póru na ozdobu
rohlík na opečení (nemusí být)
Očistíme a pečlivě omyjeme pórek. Odkrojíme zhruba 10 centimetrů, ze spodní -...