recepty

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí. Potřebujete: 400 g jahod  5 lžic cukru 1 puding za studena 1 malá šlehačka   Postup: Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...

Nať z červené řepy jako špenát

Na čerstvých listech z červené řepy si nemusí pochutnávat jenom králíci. Zkuste si je připravit obdobně jako špenát. Potřebujete: 1 cibuli listy z pěti menších bulev červené řepy 1 stroužek česneku 1 vejce lžička másla lžíce hladké mouky sůl/pepř Listy pečlivě omyjte a natrhejte nebo...

Míchaná vajíčka s medvědím česnekem

Vydatná sváteční snídaně, nebo superrychlá večeře. Hlavně jednoduše. To jsou vajíčka na tisíc a jeden způsob. A my jsme vybrali vajíčka s medvědím česnekem, který již brzy nebude. Tak rychle, ať to stihnete. Potřebujete: hrst medvědího česneku vajíčka dle množství, na které máte chuť máslo...

Pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek přináší první jarní vitamíny. Dá se upravovat na teplý způsob např. jako špenát, ať již v podobě přílohy nebo polévky. Ale podle nás je úplně nejúžasnější nastudeno. Zkuste vzít čerstvý chléb, namazat máslem a ozdobit lístkem medvědího česneku. To je svačinka! Kdyby vám to však...

Biobramborák se zelím

Biobramborák se zelím Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít: necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být...

Matjesy z cukety 

Není ryba jako ryba. Ta naše tentokrát bude zelená - cuketová. Potřebujeme: 0,5 kg cukety 3 ks větší cibule  10 kuliček nového koření 1 dl oleje 2 ks bobkového listu 15 kuliček černého pepře 5 lžiček soli Cuketu nebo cukety oloupeme, popřípadě zbavíme...

Citrusový pečený čaj

1 kg citrusů v libovolné kombinaci (citrony, pomeranče, mandarinky, grep) 1 250 g cukru krystal koření (hřebíček, skořice) Postup: Citrusy nejprve omyjeme a oloupeme. Citrony, pomeranče, mandarinky a grep nakrájíme na malé kousky. Vše vložíme do pekáče a zasypeme cukrem. Přidáme ještě...

Fenyklovo – celerový salát

Objevte biofenykl od nás! Celerový salát s ním už nikdy nebude nudný. Potřebujeme: 1 citron 1 čerstvý fenykl 1 menší celer 1 jablko 1 lžíci olivového oleje sůl a pepř Nejprve si oloupeme jablko, očistíme celer a omyjeme fenykl. Tyto suroviny nastrouhám na jemné proužky. Zálivku si...

Pórková polévka s brokolicí a brambory

Potřebujeme: 10 cm silnějšího póru ze světlejší strany tuk na jíšku ½ brokolice 1 brambora 2 lžíce hladké mouky muškátový oříšek sůl a pepř kousek vrchních částí póru na ozdobu rohlík na opečení (nemusí být) Očistíme a pečlivě omyjeme pórek. Odkrojíme zhruba 10 centimetrů, ze spodní -...

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...