recepty

Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho. Potřebujeme: 600 g mrkve 50 g másla kousek čerstvého zázvoru sůl 1 lžíce kari Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo...

Zapečené brambory s mangoldem

Potřebujeme: 1 kg brambor 300 g mangoldu 250 g tvarohu 1 vejce strouhaný sýr na posypání máslo na vymazání pekáčku sůl, pepř Oloupané brambory nakrájíme na asi centimetr silné plátky. Krátce je povaříme v osolené vodě. Mangoldové listy krátce uvaříme v páře. Tvaroh...

Zeleninový džuveč

Zeleninový džuveč Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte. Potřebujeme: mouka mléko rostlinný tuk rajče brambory květák celer mrkev olej sůl (pepř) strouhaný sýr, petrželka (není...

Bramborová příloha trochu jinak

O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept. Na jednu porci potřebujeme: 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané 1 lžíci sádla 1/2 menší cibule sůl pepř Uvařené, vychladlé...

Bramborový salát na čtyři způsoby

Recepty na bramborový salát se liší rodina od rodiny. Také výsledná chuť nebývá ani přes použití stejných ingrediencí shodná. Zkrátka, vyrobit bramborový salát může být leckdy tak trochu alchymie. Proto se pojďme podívat na tradiční pokrm, který k českým Vánocům neodmyslitelně patří,...

Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme: 150 g jemně nastrouhané mrkve   300 g polohrubé mouky  250 g másla    moučkový a vanilkový cukr na obalení Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a...

Vitamínové osvěžení - nápoj

Na jednu větší sklenici potřebujeme: 1 jablko 1 kiwi 200 ml vody šťávu z poloviny citrónu Kiwi a jablko oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Ovoce vložíme do mixeru a přidáme vodu. Rozmixujeme a přidáme šťávu z citronu. Podáváme chlazené, případně i s drceným ledem.

Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme: 1 středně velkou dýni Hokkaido 1 mrkev 0,5 kg brambor 1 cibule ½ celeru 3 stroužky česneku 2 lžíce másla kozí sýr na posypání sůl, pepř Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a...

Pórková polévka

Potřebujeme: 1 pór 1 cibule 1 stroužek česneku 2 lžíce mouky sůl, pepř, muškátový květ 2 lžíce másla nebo sádla 1 l vody Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty....

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...