recepty

Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají. Potřebujeme: 15 g droždí cukr 50 g másla 150 ml smetany 150 g anglické slaniny 2  vejce 600 g cibule – mix bílé a červené 200 g hladké...

Citronový sirup

Citronový sirup chutná jak zastudena s vodou, tak v teplém čaji. Potřebujeme: šťávu z čerstvých citronů cukr poměr 100 ml : 250 g Umyté citrony rozkrojíme nožem, vytlačíme šťávu a přecedíme přes plátno. Citronovou šťávu přelijeme hrnce (ne hliníkového!) a zahřejeme. Přisypeme...

Dýňová gratinovaná polévka s rýží

Potřebujeme: 2 kg  dužiny z dýně 1 l mléka sůl, mletý pepř 2 lžíce másla 2 žloutky 2 lžíce smetany 4 lžíce vařené rýže 4 lžíce nastrouhaného sýra petrželka Na kostičky nakrájenou dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom pokličku odklopíme...

Jednoduchá biodýňovka s bylinkami

Receptů na dýňové polévky je mnoho. A mohou obsahovat mnoho ingrediencí - někdy ne zrovna běžné. My však sázíme na klasiku - dostupnost a čerstvost. Potřebujeme: 1 dýni Hokkaido 1 cibuli 1 mrkev 1 papriku - může být i ostřejší biozeleninový bujon česnek (1 stroužek) tuk na smažení (olej,...

Cuketová omáčka s plátky masa a rýží

Když je cuketová sezona, jsou cukety jako trpaslíci – jsou úplně všude. Vlezou vám na pánvičku, do trouby, do buchet, netřeba také do papiňáku. Jako v případě cukety, která dává základ cuketové omáčce. Potřebujeme: 1 střední cuketu – zelenou nebo žlutou, nebo ½ žluté a ½ zelené – omáčka je...

Celerová pomazánka s jablkem

Pomazánky se zeleninou jsou vděčné, snadné a chutné. Pokud je použita zelenina čerstvá, jsou plné vitamínů. Celerová pomazánka s jablky je vděčná, lehká a chutná.  Potřebujeme:   1 menší celer 1 jablko lžičku citronové šťávy 1 balení pomazánkového másla nebo žervé petrželku na...

Paprikové pyré

Potřebujeme: 3 ks různobarevných paprik 60 gramů másla sůl, pepř tabasco Papriky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme jádřince. Aby se daly pěkně sloupnout, tak je vložíme na deset minut do horké vody, ale nevaříme. Jednotlivé kusy oloupeme a nakrájíme na menší části a nasekáme, buď ručně nebo...

Mangoldové palačinky

Palačinky pro jednoho vyrobíme obyvkle z 1 vejce, 100 g mouky, 200 ml mléka a špetky soli. Při větším počtu stolujících násobíme. Na náplň pro čtyři osoby potřebujeme:  500 g mangoldu 10 dkg slaniny nebo sojového masa 1 středně velkou cibuli 3 stroužky česneku 2 vejce 200 ml...

Zdraví, co má říz: Červená řepa s křenem

Ostré zdraví - tak by se dala charakterizovat konzervovaná červená řepa s křenem. Potřebujeme: 1,5 kilogramu červené řepy 400 g ramů křenu Na nálev:  1 litr vody 250 ml octa  60 g cukru 20 g soli Nejprve červenou řepu  pečlivě očistíme a opláchneme. Uvaříme ji v osolené...

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...