11. týden - obsah biobedýnek

Složení biobedýnek pro 11. týden roku 2015

Už žádná překvapení. Přinášíme přehled obsahu biobedýnek, které když tento týden (od 2. do 6. března) objednáte, dodáme v týdnu od 9. března 2015. Takže již můžete plánovat, co budete jíst či vařit. 
 

Zeleninová biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev

Kombinovaná biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev, jablka, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

Odšťavňovací biobedýnka

 jablka, karotka, červená řepa, celer, pomeranče

RAW biobedýnka

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mango, vlašské ořechy,

mrkev, celer, květák, brokolice, salát hlávkový,celer řapíkatý, mangold, rukola, rajčata, zázvor,černá ředkev

Ovocná biobedýnka MIX

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

 

Biobedýnky si lze objednat v různých velikostech ZDE nebo na telefonu 734 110 270.

S – malá (cca 5 kg)

M – střední (cca 7- 8 kg)

L – velká (rodinná, cca 10 kg)

Nově připravujeme i velikost  XL – pro gastronomická zařízení (cca 20 kg) 

(Hmotnost je orientační)

recepty

Zapékaný fenykl

Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale  dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři. Potřebujeme: 2 hlízy  fenyklu 2 stroužky česneku muškátový oříšek tvrdý sýr na strouhání zakysanou...

Rychlý koláč s jablky a skořicí

Dobrý recept na „rychlou“ a levnou buchtu je k nezaplacení, bez ohledu na roční období. Variant tohoto koláče, na jehož přípravu nepotřebujete velké množství nádobí ani speciální pomůcky, je řada. Záleží na druhu ovoce, na který zrovna máte chuť nebo který nestíháte za čerstva zkonzumovat....

Zdravé chlebíčky s pikantní černou ředkví

Květnové prodloužené víkendy bývají spojeny s návštěvami. Častým typem slaného pohoštění, které při takových příležitostech hostům nabízíme, jsou v našich krajích obložené chlebíčky.  Překvapte přátele a příbuzné jejich zdravější variantou, kde hlavní roli hraje biozelenina –...

Pstruzi duhoví s řapíkatým celerem a citrusy

V polovině dubna začala sezona pro lov pstruhů. Příslušníci Petrova cechu se tak mohou chlubit krásnými úlovky. Aby se ve stejné úpravě nepřejedly, máme právě pro ně, či jejich kuchařky, jeden neobvyklý recept. Ve výsledku je stejně důležité jak jemné rybí maso, tak řapíkatý celer a...

Dvoubarevný pomerančový koláč

Zkuste citrusy netradičně. Biopomeranče z našich bedýnek se nemusíte vůbec bát použít, a to včetně „obalů“, promiňte, chtěli jsme říci včetně kůry. Stačí jen omýt, a nastrouhat nebo naložit. O tom však jindy. Dnes máme po vás recept na koláč, kde použijete kůru, šťávu i nakrájenou...

Lehký hlávkový salát s kumquatem

Milujete čerstvý salát alespoň tak jako my? Zdá-li se vám ten hlávkový občas fádní, tak máme pro vás neotřepaný recept. Zaručeně s ním získáte obdiv jak při slavnostnější tabuli, tak u letní grilovačky s přáteli. Krásně vypadá, jeho příprava je opravdu jednoduchá a chuť rozhodně není...

Velikonoční plátky pod jemným špenátem s bramborem podávané

Z barev semaforu tentokráte vybíráme zelenou. Tedy přesněji, zelený recept, který přijde v hod nejen o Velikonocích. Masové nebo celerové plátky pod jemným špenátem Potřebujeme: 4 plátky z jehněčí či vepřové kýty (pro vegetariány z uvařeného celeru) v masové variantě...

Šťavnatá červená řepa pečená s česnekem v sáčku

Barevné recepty z naší zahrady pokračují. Tentokrát se budeme společně červenat. A to nejen s našimi prsty, které se zbarví kvůli překrásné barvě červené řepy při přípravě, ale možná i ruměnec vletí do tváře při ujídání před servírováním. Pečená červená řepa je totiž neodolatelná. Pečená...

Oranžová polévka z biokarotky se zázvorem

Máte rádi barvy? Odpovídáte-li ano, a platí-li to i pro jídlo, pak vězte, že barevné rozhodně neznamená barvené. V případě biozeleniny by takový postup byl trestuhodný až trestný. Ale zpět k věci. Do barevného zeleninového menu se rozhodně hodí oranžová polévka. Příprava je...

Bojovníci s nachlazením z našich biobedýnek – cibule, česnek a zázvor

Jarní nachlazení, ztráta energie a únava – to zná asi občas každý. Nic příjemného zvlášť, když musíte do práce nebo se chcete věnovat svým zálibám. A navíc - za okny se probouzí jaro. Pro tyto situace máme v našich bedýnkách životabudiče. Zkuste cibuli, česnek nebo zázvor! Recepty našich...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...