11. týden - obsah biobedýnek

Složení biobedýnek pro 11. týden roku 2015

Už žádná překvapení. Přinášíme přehled obsahu biobedýnek, které když tento týden (od 2. do 6. března) objednáte, dodáme v týdnu od 9. března 2015. Takže již můžete plánovat, co budete jíst či vařit. 
 

Zeleninová biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev

Kombinovaná biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev, jablka, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

Odšťavňovací biobedýnka

 jablka, karotka, červená řepa, celer, pomeranče

RAW biobedýnka

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mango, vlašské ořechy,

mrkev, celer, květák, brokolice, salát hlávkový,celer řapíkatý, mangold, rukola, rajčata, zázvor,černá ředkev

Ovocná biobedýnka MIX

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

 

Biobedýnky si lze objednat v různých velikostech ZDE nebo na telefonu 734 110 270.

S – malá (cca 5 kg)

M – střední (cca 7- 8 kg)

L – velká (rodinná, cca 10 kg)

Nově připravujeme i velikost  XL – pro gastronomická zařízení (cca 20 kg) 

(Hmotnost je orientační)

recepty

Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni. Potřebujeme: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 2 vejce 1 hrnek mléka 150 g másla (nebo tuku na pečení) 1 skořicový cukr 1 prášek do...

Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat. Na ředkvičkový salát budete potřebovat: 1 menší hlávkový salát 8 středně velkých ředkviček 1 jarní cibulku Zálivku vyrobíme z: 2 lžiček hořčice 2 lžic olivového oleje 4 lžic...

Zapečený květák se sýrovou krustou

Květák nemusí být jenom smažený v trojobalu! Vězte, že si pochutnáte a ještě budete mít méně, práce, když jej zapečete v troubě. Potřebujeme: 1 květák 2 vejce ½ hrníčku mléka 3 – 4 lžíce hladké mouky 150 g strouhaného sýra 1 lžíci másla koření: sůl, pepř, špetka nastrouhaného...

Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem. Potřebujeme: 1 kapustu 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 žíci sádla (nebo olej) sůl, pepř hladkou mouku na zaprášení Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod...

Smažená vajíčka s čerstvou petrželkou

Potřebujete: 1 cibuli kousek slaniny 4 vejce přepuštěné máslo nebo máslo petrželku Na pánvičce rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém osmažíme na kousky nakrájenou cibulku a slaninu. Poté přidáme předem v misce rozšlehaná vajíčka. Tepelně upravujeme do konzistence, kterou máte rádi. Na...

Růžové špagety

Špagety nemusí být rozhodně nudné jídlo.  Zkuste je obarvit narůžovo. Máte dvě možnosti, jak to udělat: A) nasadit všem stolovníkům růžové brýle (to se moc nevyplácí) B) použít při přípravě pokrmu červenou řepu Potřebujeme: 1 balíček špaget dle vlastního výběru 2 červené řepy 200 g sýru...

Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme: 1 dýně Hokaido 2 cibule 8 stroužků česneku sýr niva 150 – 200 g olivový olej koření ratattouille bílý jogurt Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací...

Brynzové dušené papriky

Potřebujeme: 3 stroužky česneku 8 - 9 ks paprik 3 lžíce oleje 200 g brynzy 2 lžíce nasekané petrželky nebo bazalky Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka nebo na plátečky. Na rozehřátý olej dáme rozetřený česnek a papriky, podle chuti osolíme a přikryté...

Zálivky na saláty

Není salát jako salát - zkuste netradiční zálivky a budete mile překvapeni. Základní zálivka 100 ml oleje dvě velké lžíce dobrého vinného octa sůl a pepř podle chuti Lze přidat jakékoli další aromatické složky podle chuti - čerstvé nebo sušené bylinky, med, hořčice a pod. Inspirovat se můžete...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí. Potřebujete: 400 g jahod  5 lžic cukru 1 puding za studena 1 malá šlehačka   Postup: Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...