11. týden - obsah biobedýnek

Složení biobedýnek pro 11. týden roku 2015

Už žádná překvapení. Přinášíme přehled obsahu biobedýnek, které když tento týden (od 2. do 6. března) objednáte, dodáme v týdnu od 9. března 2015. Takže již můžete plánovat, co budete jíst či vařit. 
 

Zeleninová biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev

Kombinovaná biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev, jablka, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

Odšťavňovací biobedýnka

 jablka, karotka, červená řepa, celer, pomeranče

RAW biobedýnka

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mango, vlašské ořechy,

mrkev, celer, květák, brokolice, salát hlávkový,celer řapíkatý, mangold, rukola, rajčata, zázvor,černá ředkev

Ovocná biobedýnka MIX

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

 

Biobedýnky si lze objednat v různých velikostech ZDE nebo na telefonu 734 110 270.

S – malá (cca 5 kg)

M – střední (cca 7- 8 kg)

L – velká (rodinná, cca 10 kg)

Nově připravujeme i velikost  XL – pro gastronomická zařízení (cca 20 kg) 

(Hmotnost je orientační)

recepty

Jednoduchá biodýňovka s bylinkami

Receptů na dýňové polévky je mnoho. A mohou obsahovat mnoho ingrediencí - někdy ne zrovna běžné. My však sázíme na klasiku - dostupnost a čerstvost. Potřebujeme: 1 dýni Hokkaido 1 cibuli 1 mrkev 1 papriku - může být i ostřejší biozeleninový bujon česnek (1 stroužek) tuk na smažení (olej,...

Cuketová omáčka s plátky masa a rýží

Když je cuketová sezona, jsou cukety jako trpaslíci – jsou úplně všude. Vlezou vám na pánvičku, do trouby, do buchet, netřeba také do papiňáku. Jako v případě cukety, která dává základ cuketové omáčce. Potřebujeme: 1 střední cuketu – zelenou nebo žlutou, nebo ½ žluté a ½ zelené – omáčka je...

Celerová pomazánka s jablkem

Pomazánky se zeleninou jsou vděčné, snadné a chutné. Pokud je použita zelenina čerstvá, jsou plné vitamínů. Celerová pomazánka s jablky je vděčná, lehká a chutná.  Potřebujeme:   1 menší celer 1 jablko lžičku citronové šťávy 1 balení pomazánkového másla nebo žervé petrželku na...

Paprikové pyré

Potřebujeme: 3 ks různobarevných paprik 60 gramů másla sůl, pepř tabasco Papriky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme jádřince. Aby se daly pěkně sloupnout, tak je vložíme na deset minut do horké vody, ale nevaříme. Jednotlivé kusy oloupeme a nakrájíme na menší části a nasekáme, buď ručně nebo...

Mangoldové palačinky

Palačinky pro jednoho vyrobíme obyvkle z 1 vejce, 100 g mouky, 200 ml mléka a špetky soli. Při větším počtu stolujících násobíme. Na náplň pro čtyři osoby potřebujeme:  500 g mangoldu 10 dkg slaniny nebo sojového masa 1 středně velkou cibuli 3 stroužky česneku 2 vejce 200 ml...

Zdraví, co má říz: Červená řepa s křenem

Ostré zdraví - tak by se dala charakterizovat konzervovaná červená řepa s křenem. Potřebujeme: 1,5 kilogramu červené řepy 400 g ramů křenu Na nálev:  1 litr vody 250 ml octa  60 g cukru 20 g soli Nejprve červenou řepu  pečlivě očistíme a opláchneme. Uvaříme ji v osolené...

Dýňový závin s rumem

Takhle vypadá dýně na rostlině. Stačí terocha fantazie nebo dobrý recept a je z ní žádaný desert.  Potřebujeme: jednu malou dýni cca 30 dkg 150 g cukru krystal 50 g cukru moučka 1 bal. vanilkového cukru citron 2 vejce 20 g bramborového škrobu jedno balení tvarohu listové těsto na...

Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí. Potřebujeme: ½ menší hlávky zelí 3 různobarevné papriky 1 čerstvou chilli papričku 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 tenoučký plátek zázvor ocet, cukr kari koření sůl, pepř olej Bílé...

Rajčatový salát s olivami a dýňovým olejem

Salát z rajčat nemusí být vůbec fádní. Zkuste tento - s olivami, balkánským sýrem a dýňovým olejem. Potřebujeme: 5 středně velkých rajčat 1 malou cibuli několik oliv vinný ocet cukr nebo sladidlo sůl pepř dýňový olej balkánský sýr bazalka   Umytá rajčata nakrájíme na malé kousky....

Fazolky v bílé omáčce

Zelené či žluté fazolové lusky v bílé omáčce patří ke klasice. Jejich příprava není nijak složitá. A těm, kdo tvrdí, že jim nechutnají, je udělejte pikantnější, anebo ještě lépe - vůbec jim je nedávejte a pochutejte si na nich s těmi, kdo na ně nedají dopustit. Potřebujeme: tři až čtyři...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...