11. týden - obsah biobedýnek

Složení biobedýnek pro 11. týden roku 2015

Už žádná překvapení. Přinášíme přehled obsahu biobedýnek, které když tento týden (od 2. do 6. března) objednáte, dodáme v týdnu od 9. března 2015. Takže již můžete plánovat, co budete jíst či vařit. 
 

Zeleninová biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev

Kombinovaná biobedýnka

brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá ředkev, jablka, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

Odšťavňovací biobedýnka

 jablka, karotka, červená řepa, celer, pomeranče

RAW biobedýnka

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mango, vlašské ořechy,

mrkev, celer, květák, brokolice, salát hlávkový,celer řapíkatý, mangold, rukola, rajčata, zázvor,černá ředkev

Ovocná biobedýnka MIX

jablka, hrušky, banány, ananas, grepy, pomeranče, citrony, mandarinky, kiwi, banány

 

Biobedýnky si lze objednat v různých velikostech ZDE nebo na telefonu 734 110 270.

S – malá (cca 5 kg)

M – střední (cca 7- 8 kg)

L – velká (rodinná, cca 10 kg)

Nově připravujeme i velikost  XL – pro gastronomická zařízení (cca 20 kg) 

(Hmotnost je orientační)

recepty

Zeleninový džuveč

Zeleninový džuveč Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte. Potřebujeme: mouka mléko rostlinný tuk rajče brambory květák celer mrkev olej sůl (pepř) strouhaný sýr, petrželka (není...

Bramborová příloha trochu jinak

O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept. Na jednu porci potřebujeme: 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané 1 lžíci sádla 1/2 menší cibule sůl pepř Uvařené, vychladlé...

Bramborový salát na čtyři způsoby

Recepty na bramborový salát se liší rodina od rodiny. Také výsledná chuť nebývá ani přes použití stejných ingrediencí shodná. Zkrátka, vyrobit bramborový salát může být leckdy tak trochu alchymie. Proto se pojďme podívat na tradiční pokrm, který k českým Vánocům neodmyslitelně patří,...

Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme: 150 g jemně nastrouhané mrkve   300 g polohrubé mouky  250 g másla    moučkový a vanilkový cukr na obalení Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a...

Vitamínové osvěžení - nápoj

Na jednu větší sklenici potřebujeme: 1 jablko 1 kiwi 200 ml vody šťávu z poloviny citrónu Kiwi a jablko oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Ovoce vložíme do mixeru a přidáme vodu. Rozmixujeme a přidáme šťávu z citronu. Podáváme chlazené, případně i s drceným ledem.

Pečená dýně Hokkaido se zeleninou, brambory a kozím sýrem

Potřebujeme: 1 středně velkou dýni Hokkaido 1 mrkev 0,5 kg brambor 1 cibule ½ celeru 3 stroužky česneku 2 lžíce másla kozí sýr na posypání sůl, pepř Nejprve očistíme veškerou zeleninu. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, celer na širší asi 1 cm proužky, mrkev na čtvrtiny podélně a...

Pórková polévka

Potřebujeme: 1 pór 1 cibule 1 stroužek česneku 2 lžíce mouky sůl, pepř, muškátový květ 2 lžíce másla nebo sádla 1 l vody Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty....

Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají. Potřebujeme: 15 g droždí cukr 50 g másla 150 ml smetany 150 g anglické slaniny 2  vejce 600 g cibule – mix bílé a červené 200 g hladké...

Citronový sirup

Citronový sirup chutná jak zastudena s vodou, tak v teplém čaji. Potřebujeme: šťávu z čerstvých citronů cukr poměr 100 ml : 250 g Umyté citrony rozkrojíme nožem, vytlačíme šťávu a přecedíme přes plátno. Citronovou šťávu přelijeme hrnce (ne hliníkového!) a zahřejeme. Přisypeme...

Dýňová gratinovaná polévka s rýží

Potřebujeme: 2 kg  dužiny z dýně 1 l mléka sůl, mletý pepř 2 lžíce másla 2 žloutky 2 lžíce smetany 4 lžíce vařené rýže 4 lžíce nastrouhaného sýra petrželka Na kostičky nakrájenou dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom pokličku odklopíme...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...