734110270

recepty

Dvoubarevný pomerančový koláč

Zkuste citrusy netradičně. Biopomeranče z našich bedýnek se nemusíte vůbec bát použít, a to včetně „obalů“, promiňte, chtěli jsme říci včetně kůry. Stačí jen omýt, a nastrouhat nebo naložit. O tom však jindy. Dnes máme po vás recept na koláč, kde použijete kůru, šťávu i nakrájenou...

Lehký hlávkový salát s kumquatem

Milujete čerstvý salát alespoň tak jako my? Zdá-li se vám ten hlávkový občas fádní, tak máme pro vás neotřepaný recept. Zaručeně s ním získáte obdiv jak při slavnostnější tabuli, tak u letní grilovačky s přáteli. Krásně vypadá, jeho příprava je opravdu jednoduchá a chuť rozhodně není...

Velikonoční plátky pod jemným špenátem s bramborem podávané

Z barev semaforu tentokráte vybíráme zelenou. Tedy přesněji, zelený recept, který přijde v hod nejen o Velikonocích. Masové nebo celerové plátky pod jemným špenátem Potřebujeme: 4 plátky z jehněčí či vepřové kýty (pro vegetariány z uvařeného celeru) v masové variantě...

Šťavnatá červená řepa pečená s česnekem v sáčku

Barevné recepty z naší zahrady pokračují. Tentokrát se budeme společně červenat. A to nejen s našimi prsty, které se zbarví kvůli překrásné barvě červené řepy při přípravě, ale možná i ruměnec vletí do tváře při ujídání před servírováním. Pečená červená řepa je totiž neodolatelná. Pečená...

Oranžová polévka z biokarotky se zázvorem

Máte rádi barvy? Odpovídáte-li ano, a platí-li to i pro jídlo, pak vězte, že barevné rozhodně neznamená barvené. V případě biozeleniny by takový postup byl trestuhodný až trestný. Ale zpět k věci. Do barevného zeleninového menu se rozhodně hodí oranžová polévka. Příprava je...

Bojovníci s nachlazením z našich biobedýnek – cibule, česnek a zázvor

Jarní nachlazení, ztráta energie a únava – to zná asi občas každý. Nic příjemného zvlášť, když musíte do práce nebo se chcete věnovat svým zálibám. A navíc - za okny se probouzí jaro. Pro tyto situace máme v našich bedýnkách životabudiče. Zkuste cibuli, česnek nebo zázvor! Recepty našich...

Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido - cca 1 lžíce oleje - cca 1 lžíce sójové omáčky Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky,...

Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku - 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek - japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme   nahradit majolkou ochucenou vinným octem) - sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící...

Hokaido s fazolkami

- 400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule - 1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou - 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření - smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl - petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...
Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode