Zkuste citrusy netradičně. Biopomeranče z našich bedýnek se nemusíte vůbec bát použít, a to včetně „obalů“, promiňte, chtěli jsme říci včetně kůry. Stačí jen omýt, a nastrouhat nebo naložit. O tom však jindy. Dnes máme po vás recept na koláč, kde použijete kůru, šťávu i nakrájenou...
Milujete čerstvý salát alespoň tak jako my? Zdá-li se vám ten hlávkový občas fádní, tak máme pro vás neotřepaný recept. Zaručeně s ním získáte obdiv jak při slavnostnější tabuli, tak u letní grilovačky s přáteli. Krásně vypadá, jeho příprava je opravdu jednoduchá a chuť rozhodně není...
Z barev semaforu tentokráte vybíráme zelenou. Tedy přesněji, zelený recept, který přijde v hod nejen o Velikonocích.
Masové nebo celerové plátky pod jemným špenátem
Potřebujeme:
4 plátky z jehněčí či vepřové kýty (pro vegetariány z uvařeného celeru)
v masové variantě...
Barevné recepty z naší zahrady pokračují. Tentokrát se budeme společně červenat. A to nejen s našimi prsty, které se zbarví kvůli překrásné barvě červené řepy při přípravě, ale možná i ruměnec vletí do tváře při ujídání před servírováním. Pečená červená řepa je totiž neodolatelná.
Pečená...
Máte rádi barvy? Odpovídáte-li ano, a platí-li to i pro jídlo, pak vězte, že barevné rozhodně neznamená barvené. V případě biozeleniny by takový postup byl trestuhodný až trestný. Ale zpět k věci. Do barevného zeleninového menu se rozhodně hodí oranžová polévka. Příprava je...
Jarní nachlazení, ztráta energie a únava – to zná asi občas každý. Nic příjemného zvlášť, když musíte do práce nebo se chcete věnovat svým zálibám. A navíc - za okny se probouzí jaro. Pro tyto situace máme v našich bedýnkách životabudiče. Zkuste cibuli, česnek nebo zázvor!
Recepty našich...
- 1 dýně hokaido
- cca 1 lžíce oleje
- cca 1 lžíce sójové omáčky
Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky,...
- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku
- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek
- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme
nahradit majolkou ochucenou vinným octem)
- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti
Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící...
- 400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule
- 1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou
- 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření
- smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl
- petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na...