Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...