Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...