Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

Naše halloweenské dýně vydlabou děti v mateřském centru i mateřské škole

Halloweenské dýně od nás budou dlabat děti ze Svitav. Část naší úrody je už připravená pro velkou hallowenskou akci, kterou pořádá tamní mateřské centrum. Do Svitav jsem dodali skoro stovku plodů. Oči, pusu, nos či jiné tvary pak budou vyřezávat i do dýní i děti z mateřské školy ze Dvora Králové...

Přijímáme objednávky na vybrané druhy vhodné k uskladnění

Zima za chvíli zaklepe na dveře. Pokud se již nyní chcete předzásobit na chladnější měsíce a máte vhodné skladovací prostory, nabízíme možnost objednat si větší množství brambor, mrkve, hrušek a jablek za výhodnější ceny. Samozřejmě, bedýnky s rozmanitým obsahem budeme stále vozit přímo k vám každý...

Dožínky v Hradci Králové, aneb pojďme se potkat

Naše výpěstky vezeme do Hradce králové na dožínky. V sobotu 19. září 2015 budeme na Královéhradeckých krajských dožínkách před Všesportovním stadionem a koupalištěm Flošna, Hradec Králové (Malšovická 779, HK). Miloše Kurku ze Zahrady Černíkovice potkáte ve stáku v biosekci. Máme pro vás...