Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční přerušení rozvozů

V týdnu před Vánoci se uskuteční rozvoz ještě 21.12. (Praha) a 22.12. (Hradec Králové a okolí). Následně budou rozvozy přerušeny do konce kalendářního roku. Naše dodávka s nápisem Bedýnková služba se ke všem zákazníkům vypraví znovu až v novém roce, tedy až 4.1.2016.

Biovepřové - možnost objednání

Zásobte se na Vánoce: Nabídka vepřového masa v kvalitě bio Zahájili jsme spolupráci s dalšími ekologickými farmáři. Přímo do chovatele vám dovezeme biovepřové. Kanečci (samci nejsou kastrováni) a prasničky žijí na Vysočině jednak přímo na pastvině pod stany nebo ve stáji s volným...