Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.

Potřebujeme:

  • 15 g droždí
  • cukr
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 g anglické slaniny
  • 2  vejce
  • 600 g cibule – mix bílé a červené
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 125 ml mléka

Nakrájenou slaninu vysmažíme na pánvi. Poté přidáme cibuli, která je nakrájená na kolečka. Smažíme dozlatova, poté necháme lehce vychladnout. Do směsi vmícháme vejce rozšlehané ve smetaně. Nakonec vše ochutíme dle svého uvážení – především solí a pepřem. Necháme zchladnout. Vegetariáni mohou z receptu vynechat slaninu.

Na kynuté těsto potřebujeme nechat vzejít kvasnice v troše mléka s cukrem. Jakmile se droždí probudí k životu, smísíme je s moukou, zbylým mlékem a rozehřátým tukem a solí. Těsto necháme kynout asi půl hodiny. Poté je vyválíme a vložíme do vymazané formy taky, abychom mohli zvednout okraje.  Doprostřed vlijeme cibulovou náplň. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. Před dopečením můžeme nahoru přidat nastrouhaný sýr.

Kdo má rád pizzu, může cibulovou náplň použít právě na ni. 

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...