Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.

Potřebujeme:

  • 15 g droždí
  • cukr
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 g anglické slaniny
  • 2  vejce
  • 600 g cibule – mix bílé a červené
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 125 ml mléka

Nakrájenou slaninu vysmažíme na pánvi. Poté přidáme cibuli, která je nakrájená na kolečka. Smažíme dozlatova, poté necháme lehce vychladnout. Do směsi vmícháme vejce rozšlehané ve smetaně. Nakonec vše ochutíme dle svého uvážení – především solí a pepřem. Necháme zchladnout. Vegetariáni mohou z receptu vynechat slaninu.

Na kynuté těsto potřebujeme nechat vzejít kvasnice v troše mléka s cukrem. Jakmile se droždí probudí k životu, smísíme je s moukou, zbylým mlékem a rozehřátým tukem a solí. Těsto necháme kynout asi půl hodiny. Poté je vyválíme a vložíme do vymazané formy taky, abychom mohli zvednout okraje.  Doprostřed vlijeme cibulovou náplň. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. Před dopečením můžeme nahoru přidat nastrouhaný sýr.

Kdo má rád pizzu, může cibulovou náplň použít právě na ni. 

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...