Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.

Potřebujeme:

  • 15 g droždí
  • cukr
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 g anglické slaniny
  • 2  vejce
  • 600 g cibule – mix bílé a červené
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 125 ml mléka

Nakrájenou slaninu vysmažíme na pánvi. Poté přidáme cibuli, která je nakrájená na kolečka. Smažíme dozlatova, poté necháme lehce vychladnout. Do směsi vmícháme vejce rozšlehané ve smetaně. Nakonec vše ochutíme dle svého uvážení – především solí a pepřem. Necháme zchladnout. Vegetariáni mohou z receptu vynechat slaninu.

Na kynuté těsto potřebujeme nechat vzejít kvasnice v troše mléka s cukrem. Jakmile se droždí probudí k životu, smísíme je s moukou, zbylým mlékem a rozehřátým tukem a solí. Těsto necháme kynout asi půl hodiny. Poté je vyválíme a vložíme do vymazané formy taky, abychom mohli zvednout okraje.  Doprostřed vlijeme cibulovou náplň. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. Před dopečením můžeme nahoru přidat nastrouhaný sýr.

Kdo má rád pizzu, může cibulovou náplň použít právě na ni. 

Aktuality

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční přerušení rozvozů

V týdnu před Vánoci se uskuteční rozvoz ještě 21.12. (Praha) a 22.12. (Hradec Králové a okolí). Následně budou rozvozy přerušeny do konce kalendářního roku. Naše dodávka s nápisem Bedýnková služba se ke všem zákazníkům vypraví znovu až v novém roce, tedy až 4.1.2016.

Biovepřové - možnost objednání

Zásobte se na Vánoce: Nabídka vepřového masa v kvalitě bio Zahájili jsme spolupráci s dalšími ekologickými farmáři. Přímo do chovatele vám dovezeme biovepřové. Kanečci (samci nejsou kastrováni) a prasničky žijí na Vysočině jednak přímo na pastvině pod stany nebo ve stáji s volným...