Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři.
Potřebujeme:
2 hlízy fenyklu
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
tvrdý sýr na strouhání
zakysanou...
Obsah biobedýnky pro 21. týden budou obsahovat vodnici, která právě dorostla na našich pozemcích. Bedýnky s vodnicí dodáme ve dnech od 18. do 21. května 2015.
Zeleninová biobedýnka
složení: brambory, mrkev, celer, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor,...
Dobrý recept na „rychlou“ a levnou buchtu je k nezaplacení, bez ohledu na roční období. Variant tohoto koláče, na jehož přípravu nepotřebujete velké množství nádobí ani speciální pomůcky, je řada. Záleží na druhu ovoce, na který zrovna máte chuť nebo který nestíháte za čerstva zkonzumovat....
Obsah biobedýnky pro 20. týden se nemění. Můžete si však přiobjednat čerstvý polníček a borůvky. Dodáme ve dnech od 11. do 15. května 2015.
Zeleninová biobedýnka
složení: brambory, mrkev, celer, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa, černá...
Květen bývá nazýván měsícem lásky. V našem případě jde rozhodně o lásku k ekologicky pěstované zelenině a ovoci. A o tu se s vámi chceme dělit prostřednictvím obsahu bedýnek. Na našich pozemcích už je plno práce, abyste měli v kuchyni kvalitní suroviny. Co naleznete v bedýnkách pro 19. týden,...
Květnové prodloužené víkendy bývají spojeny s návštěvami. Častým typem slaného pohoštění, které při takových příležitostech hostům nabízíme, jsou v našich krajích obložené chlebíčky. Překvapte přátele a příbuzné jejich zdravější variantou, kde hlavní roli hraje biozelenina –...
Již pro vás připravujeme biobedýnky pro 18. týden. Tentokrát se můžete těšit na čerstvé ředkvičky. Dodáme ve dnech od 27. dubna do 30. dubna 2015.
Zeleninová biobedýnka
složení: brambory, mrkev, celer, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená...
Zelenina od pěstitele potěšila spotřebitele v hlavním městě. Saláty, které právě Miloš Kurka sklízí v zahradě v Černíkovicích, jako jeden z mála zelinářů přivezl uplynulý týden do Prahy na přehlídku domácí certifikované ekologické produkce. Ta se pod názvem Biostyl...
V polovině dubna začala sezona pro lov pstruhů. Příslušníci Petrova cechu se tak mohou chlubit krásnými úlovky. Aby se ve stejné úpravě nepřejedly, máme právě pro ně, či jejich kuchařky, jeden neobvyklý recept. Ve výsledku je stejně důležité jak jemné rybí maso, tak řapíkatý celer a...
Naše zelenina i my živě v Praze! Chcete nás poznat osobně? Přijďte tento víkend na Holešovické výstaviště, kde se koná veletrh Biostyl 2015. Naleznete nás na stánku ve společné expozici PRO-BIO Svazu ekologického zemědělství ve střední hale, přímo proti vstupu.
Můžete se nás přijít osobně...