Máte rádi barvy? Odpovídáte-li ano, a platí-li to i pro jídlo, pak vězte, že barevné rozhodně neznamená barvené. V případě biozeleniny by takový postup byl trestuhodný až trestný. Ale zpět k věci. Do barevného zeleninového menu se rozhodně hodí oranžová polévka. Příprava je...
Jarní nachlazení, ztráta energie a únava – to zná asi občas každý. Nic příjemného zvlášť, když musíte do práce nebo se chcete věnovat svým zálibám. A navíc - za okny se probouzí jaro. Pro tyto situace máme v našich bedýnkách životabudiče. Zkuste cibuli, česnek nebo zázvor!
Recepty našich...
Biobedýnky pro 12. týden (termín dodání mezi 16. až 20. březnem 2015) je třeba objednávat již v těchto dnech. Co jsme pro vás připravili?
Zeleninová biobedýnka
složení: brambory, mrkev, cibule, česnek, celer, petržel, brokolice, salát hlávkový, celer řapíkatý, rajčata, zázvor, červená řepa,...
Složení biobedýnek pro 11. týden roku 2015
Už žádná překvapení. Přinášíme přehled obsahu biobedýnek, které když tento týden (od 2. do 6. března) objednáte, dodáme v týdnu od 9. března 2015. Takže již můžete plánovat, co budete jíst či vařit.
Zeleninová biobedýnka
brambory,...
Naše Černíkovické okurky se snažily zaujmout obchodníky s biopotravinami, kteří v únoru přijeli z celého světa na veletrh BIOFACH 2015 do Norimberka. Okurky z Černíkovic na českém stánku Ministerstva zemědělství České republiky neminuli.
Naše okurky reprezentovaly na prestižním...
- 1 dýně hokaido
- cca 1 lžíce oleje
- cca 1 lžíce sójové omáčky
Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky,...
- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku
- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek
- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme
nahradit majolkou ochucenou vinným octem)
- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti
Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící...
- 400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule
- 1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou
- 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření
- smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl
- petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na...
- 1 kg dužniny dýně hokaido bez semen
- 1 střední mrkev
- 1,5 l vody, sůl a pepř
- 1 lžíce kořenící směsi Würzl nebo 1 kostka zeleninového vývaru
Dýni nakrájejte na malé kousky. Mrkev očistěte, nakrájejte na malé kousky. Obojí uvařte v osolené vodě doměkka, přeceďte do druhého hrnce a...
- 1 střední dýně hokaido, 1 velká cibule
- würzl nebo kořenící směs bez glutamanu
- mořská sůl, drcený nebo mletý kmín
- dobrý olej na smažení
- rostlinná nebo zakysaná smetana
Dýni omyjte, rozpulte, vyberte semeníky, rozkrájejte na dílky. Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno, dejte dusit na...