- 1 kg dužniny dýně hokaido bez semen
- 1 střední mrkev
- 1,5 l vody, sůl a pepř
- 1 lžíce kořenící směsi Würzl nebo 1 kostka zeleninového vývaru
Dýni nakrájejte na malé kousky. Mrkev očistěte, nakrájejte na malé kousky. Obojí uvařte v osolené vodě doměkka, přeceďte do druhého hrnce a...
- 1 střední dýně hokaido, 1 velká cibule
- würzl nebo kořenící směs bez glutamanu
- mořská sůl, drcený nebo mletý kmín
- dobrý olej na smažení
- rostlinná nebo zakysaná smetana
Dýni omyjte, rozpulte, vyberte semeníky, rozkrájejte na dílky. Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno, dejte dusit na...
- cca 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku
- 2 střední cibule, 1 větší mrkev
- 1 střední kořen petržele
- ½ menšího celeru
- mořská sůl, olej na smažení
- 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list
- ume ocet nebo nálev z kysaného zelí
- 200 g tofu (uzené, přírodní, marinované…)
- případně...