Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat.

Na ředkvičkový salát budete potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Zálivku vyrobíme z:

  • 2 lžiček hořčice
  • 2 lžic olivového oleje
  • 4 lžic balsamikového octa
  • potřebujeme také sůl a pepř

Postup:

Salát omyjeme a vysušíme (buď na cedníku nebo odstředivce) Dlůe zvyklosti nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Ředkvičky zbavíme nati, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak učiníme s jarní cibulkou. Menší kousky jsou lepší, tolik nekřupou. Vše důkladně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a balsamikového octa. Dochutíme solí a pepřem. 

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...