Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat.

Na ředkvičkový salát budete potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Zálivku vyrobíme z:

  • 2 lžiček hořčice
  • 2 lžic olivového oleje
  • 4 lžic balsamikového octa
  • potřebujeme také sůl a pepř

Postup:

Salát omyjeme a vysušíme (buď na cedníku nebo odstředivce) Dlůe zvyklosti nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Ředkvičky zbavíme nati, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak učiníme s jarní cibulkou. Menší kousky jsou lepší, tolik nekřupou. Vše důkladně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a balsamikového octa. Dochutíme solí a pepřem. 

Aktuality

Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti...

Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a...

Pěstujeme fialové papriky

Papriky nemusí být jenom červené! Když se řekne paprika, vybaví si lidé nejčastěji červený plod. Při pátrání v regálech supermarketů ještě narazíte na balení "paprika tricolore" – tedy červená, žlutá zelená. Na tržnici pak objevíte možná papriky označované jako bílé. Ale víte, že...