Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat.

Na ředkvičkový salát budete potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Zálivku vyrobíme z:

  • 2 lžiček hořčice
  • 2 lžic olivového oleje
  • 4 lžic balsamikového octa
  • potřebujeme také sůl a pepř

Postup:

Salát omyjeme a vysušíme (buď na cedníku nebo odstředivce) Dlůe zvyklosti nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Ředkvičky zbavíme nati, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak učiníme s jarní cibulkou. Menší kousky jsou lepší, tolik nekřupou. Vše důkladně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a balsamikového octa. Dochutíme solí a pepřem. 

Aktuality

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční přerušení rozvozů

V týdnu před Vánoci se uskuteční rozvoz ještě 21.12. (Praha) a 22.12. (Hradec Králové a okolí). Následně budou rozvozy přerušeny do konce kalendářního roku. Naše dodávka s nápisem Bedýnková služba se ke všem zákazníkům vypraví znovu až v novém roce, tedy až 4.1.2016.

Biovepřové - možnost objednání

Zásobte se na Vánoce: Nabídka vepřového masa v kvalitě bio Zahájili jsme spolupráci s dalšími ekologickými farmáři. Přímo do chovatele vám dovezeme biovepřové. Kanečci (samci nejsou kastrováni) a prasničky žijí na Vysočině jednak přímo na pastvině pod stany nebo ve stáji s volným...