Citrusový pečený čaj

  • 1 kg citrusů v libovolné kombinaci (citrony, pomeranče, mandarinky, grep)
  • 1 250 g cukru krystal
  • koření (hřebíček, skořice)

Postup:

Citrusy nejprve omyjeme a oloupeme. Citrony, pomeranče, mandarinky a grep nakrájíme na malé kousky. Vše vložíme do pekáče a zasypeme cukrem. Přidáme ještě koření dle osobních preferencí. Pečeme cca hodinu v troubě na 200 °C. Průběžně vše kontrolujeme a mícháme. Plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a necháme vyhladnout dnem vzhůru.  Na jednu porci pečeného čaje počítáme cca 4 lžíce koncentrátu.

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...