Rychlovka z cukety

Milujete rychlé recepty? Tak zkuste tento. Překvapí vás svou jednoduchostí a příjemným výsledkem, protože si trochu zakořeníme.

Potřebujeme

  • 1 – 2 drobnější cukety (nebo část velké)
  • 1 – 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tuk na smažení
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sladká sojová omáčka
  • sůl a pepř

 

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi půlcentimetru silná (Pokud máte cuketu - obra, nakrájejte ji raději na menší kostičky). Osolíme. Pokud cuketa pustí vodu, tak plátky před smažením osušíme. Jednotlivé plátky obalíme v bramborovém škrobu. Poté připravíme cibuli. Ať se nám to neplete, cibuli rovněž nakrájíme na kolečka. Kdo má raději jemnější kousky, nechť krájí najemno. Na pánvičce dáme rozpustit tuk, a lehce osmažíme cibulku. Shrneme ji na kraj pánvičky, případně vyjmeme. Na stejném tuku, pokud se nám nepřepálil, smažíme cuketová kolečka z obou stran. Až jsou všechna osmažena, smícháme s odloženou cibulí, přidáme trochu pepře a dochutíme sojovou omáčkou. Necháme ještě vše jednou lehce prosmahnout, aby se chutě spojily. Pokud nechceme příliš suchý pokrm, můžeme přidat několik lžic vody. Nakonec dochutíme utřeným česnekem.

Jako přílohu můžeme použít makaróny nebo brambory, případně výborně chutná s bílým chlebem.

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...