Rychlovka z cukety

Milujete rychlé recepty? Tak zkuste tento. Překvapí vás svou jednoduchostí a příjemným výsledkem, protože si trochu zakořeníme.

Potřebujeme

  • 1 – 2 drobnější cukety (nebo část velké)
  • 1 – 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tuk na smažení
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sladká sojová omáčka
  • sůl a pepř

 

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi půlcentimetru silná (Pokud máte cuketu - obra, nakrájejte ji raději na menší kostičky). Osolíme. Pokud cuketa pustí vodu, tak plátky před smažením osušíme. Jednotlivé plátky obalíme v bramborovém škrobu. Poté připravíme cibuli. Ať se nám to neplete, cibuli rovněž nakrájíme na kolečka. Kdo má raději jemnější kousky, nechť krájí najemno. Na pánvičce dáme rozpustit tuk, a lehce osmažíme cibulku. Shrneme ji na kraj pánvičky, případně vyjmeme. Na stejném tuku, pokud se nám nepřepálil, smažíme cuketová kolečka z obou stran. Až jsou všechna osmažena, smícháme s odloženou cibulí, přidáme trochu pepře a dochutíme sojovou omáčkou. Necháme ještě vše jednou lehce prosmahnout, aby se chutě spojily. Pokud nechceme příliš suchý pokrm, můžeme přidat několik lžic vody. Nakonec dochutíme utřeným česnekem.

Jako přílohu můžeme použít makaróny nebo brambory, případně výborně chutná s bílým chlebem.

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.