Rychlovka z cukety

Milujete rychlé recepty? Tak zkuste tento. Překvapí vás svou jednoduchostí a příjemným výsledkem, protože si trochu zakořeníme.

Potřebujeme

  • 1 – 2 drobnější cukety (nebo část velké)
  • 1 – 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tuk na smažení
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sladká sojová omáčka
  • sůl a pepř

 

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka asi půlcentimetru silná (Pokud máte cuketu - obra, nakrájejte ji raději na menší kostičky). Osolíme. Pokud cuketa pustí vodu, tak plátky před smažením osušíme. Jednotlivé plátky obalíme v bramborovém škrobu. Poté připravíme cibuli. Ať se nám to neplete, cibuli rovněž nakrájíme na kolečka. Kdo má raději jemnější kousky, nechť krájí najemno. Na pánvičce dáme rozpustit tuk, a lehce osmažíme cibulku. Shrneme ji na kraj pánvičky, případně vyjmeme. Na stejném tuku, pokud se nám nepřepálil, smažíme cuketová kolečka z obou stran. Až jsou všechna osmažena, smícháme s odloženou cibulí, přidáme trochu pepře a dochutíme sojovou omáčkou. Necháme ještě vše jednou lehce prosmahnout, aby se chutě spojily. Pokud nechceme příliš suchý pokrm, můžeme přidat několik lžic vody. Nakonec dochutíme utřeným česnekem.

Jako přílohu můžeme použít makaróny nebo brambory, případně výborně chutná s bílým chlebem.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.