Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí.

Potřebujeme:

  • ½ menší hlávky zelí
  • 3 různobarevné papriky
  • 1 čerstvou chilli papričku
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 tenoučký plátek zázvor
  • ocet, cukr
  • kari koření
  • sůl, pepř
  • olej

Bílé zelí rozkrájíme na dvoucentimetrové proužky. Stejně tak učiníme i s paprikami, které před tím zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme cibuli, na plátky česnek, na drobno chilli papričku i zázvor. V hlubší pánvi nebo v kastrole rozpálíme olej, kde osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme zelí a barevné papriky, včetně chilli papričky. Vše ochutíme octem, ideálně vinným, který je jemnější, cukrem, solí, pepřem a kari. Vše dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.

Pokrm je vhodný jako příloha k masu, ale i bez něj se hodí třeba k těstovinám. 

Aktuality

Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti...

Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a...

Pěstujeme fialové papriky

Papriky nemusí být jenom červené! Když se řekne paprika, vybaví si lidé nejčastěji červený plod. Při pátrání v regálech supermarketů ještě narazíte na balení "paprika tricolore" – tedy červená, žlutá zelená. Na tržnici pak objevíte možná papriky označované jako bílé. Ale víte, že...