Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí.

Potřebujeme:

  • ½ menší hlávky zelí
  • 3 různobarevné papriky
  • 1 čerstvou chilli papričku
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 tenoučký plátek zázvor
  • ocet, cukr
  • kari koření
  • sůl, pepř
  • olej

Bílé zelí rozkrájíme na dvoucentimetrové proužky. Stejně tak učiníme i s paprikami, které před tím zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme cibuli, na plátky česnek, na drobno chilli papričku i zázvor. V hlubší pánvi nebo v kastrole rozpálíme olej, kde osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme zelí a barevné papriky, včetně chilli papričky. Vše ochutíme octem, ideálně vinným, který je jemnější, cukrem, solí, pepřem a kari. Vše dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.

Pokrm je vhodný jako příloha k masu, ale i bez něj se hodí třeba k těstovinám. 

Aktuality

Dovolená: Rozvoz biobedýnek se v 31. týdnu neuskuteční

Ve dnech od 27. července do 1. srpna 2015 máme dovolenou. Rozvoz biobedýnek se v těchto termínech neuskuteční. Doporučujeme se předzásobit týden předem. Odběratele v Praze a Hradci Králové navštívíme ještě před dovolenou, a to v pátek 24. července 2015 jim dovezeme předem objednanou úrodu, tak aby...

BIOslavnosti bez nás nebudou!

Místa, kam se vypravujeme s čerstvou zeleninou, si pečlivě vybíráme, protože stát jen tak nějakém tuctovém trhu, kde lidé kvalitu nečekají, nemáme čas. Pravým opakem jsou však, akce, kam lidé za biopotravinami cílně směřují. A mezi ně se řadí samozřejmě Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem....