Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí.

Potřebujeme:

  • ½ menší hlávky zelí
  • 3 různobarevné papriky
  • 1 čerstvou chilli papričku
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 tenoučký plátek zázvor
  • ocet, cukr
  • kari koření
  • sůl, pepř
  • olej

Bílé zelí rozkrájíme na dvoucentimetrové proužky. Stejně tak učiníme i s paprikami, které před tím zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme cibuli, na plátky česnek, na drobno chilli papričku i zázvor. V hlubší pánvi nebo v kastrole rozpálíme olej, kde osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme zelí a barevné papriky, včetně chilli papričky. Vše ochutíme octem, ideálně vinným, který je jemnější, cukrem, solí, pepřem a kari. Vše dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.

Pokrm je vhodný jako příloha k masu, ale i bez něj se hodí třeba k těstovinám. 

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...