Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

20.10. na Toulcově dvoře

20.10. budu na trhu na Toulcově dvoře a nabídnu Vám zde krouhané zelí, cibuli, dýně Hokaido, hlávkové zelí a brambory.

Krouhané zelí

Přijímáme objednávky na krouhané zelí. Cena 25,-Kč/ kg. Zájemci zašlete nám Váš požadavek na kurka@wo.cz. Vaše objednávky soustředíme a po domluvě přivezeme do Prahy, odběrné místo bude prodejna zdravé výživy paní Krejčíkové, Bronzová 2014, Praha 5, Lužiny. Jako bonus dostanete ke krouhanému...