Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

Otevírací doba

K nám do zahradnictví můžete přijít kdykoliv od 7.00 do 20.00 hod. včetně sobot a nedělí. V případě zavřené brány zazvoňte na zvonek a budete obslouženi. Většinu zeleniny Vám utrhneme, slidíme před Vámi, uvidíte jak ji pěstujeme a budete ji mít zaručeně čerstvou. V čerstvé zelenině se...

Zelené trhy

Navštivte náš stánek v Hradci Králové 27.7. a 28.7.2012 na Ulrychově náměstí v rámci akce Zelené trhy.