Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg