Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

Výprodej brambor

AKCE ! Bio brambory za výprodejovou cenu 8,-Kč,   celé balení 25 kg    6,-Kč/kg          150,-Kč/balení  

Zahrada Černíkovice

Připravujeme pro Vás širokou škálu kvalitní zeleniny v areálu zahradnictví v Černíkovicích u Rychnova nad Kněžnou.

PF 2012

Přejeme všem obchodním partnerům, zákazníkům a všem příznivcům BIO stylu pevné zdraví a úspěšný rok 2012.