Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

20.10. na Toulcově dvoře

20.10. budu na trhu na Toulcově dvoře a nabídnu Vám zde krouhané zelí, cibuli, dýně Hokaido, hlávkové zelí a brambory.

Krouhané zelí

Přijímáme objednávky na krouhané zelí. Cena 25,-Kč/ kg. Zájemci zašlete nám Váš požadavek na kurka@wo.cz. Vaše objednávky soustředíme a po domluvě přivezeme do Prahy, odběrné místo bude prodejna zdravé výživy paní Krejčíkové, Bronzová 2014, Praha 5, Lužiny. Jako bonus dostanete ke krouhanému...