Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

Otevírací doba

K nám do zahradnictví můžete přijít kdykoliv od 7.00 do 20.00 hod. včetně sobot a nedělí. V případě zavřené brány zazvoňte na zvonek a budete obslouženi. Většinu zeleniny Vám utrhneme, slidíme před Vámi, uvidíte jak ji pěstujeme a budete ji mít zaručeně čerstvou. V čerstvé zelenině se...

Zelené trhy

Navštivte náš stánek v Hradci Králové 27.7. a 28.7.2012 na Ulrychově náměstí v rámci akce Zelené trhy.