Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.