Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokaido
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sýr niva 150 – 200 g
  • olivový olej
  • koření ratattouille
  • bílý jogurt

Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací misky, na ni rozprostřete na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek na kolečka.

Zeleninu osolte, přidejte koření. Vše zakapte olivovým olejem, promíchejte a dejte péci do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Když je dýně měkká, přidejte na povrch nakrájenou nebo nastrouhanou nivu a ještě dejte zapéct

Každou porci podávejte horkou a to se dvěma lžícemi studeného bílého jogurtu na talíři. 

 

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...