Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokaido
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sýr niva 150 – 200 g
  • olivový olej
  • koření ratattouille
  • bílý jogurt

Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací misky, na ni rozprostřete na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek na kolečka.

Zeleninu osolte, přidejte koření. Vše zakapte olivovým olejem, promíchejte a dejte péci do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Když je dýně měkká, přidejte na povrch nakrájenou nebo nastrouhanou nivu a ještě dejte zapéct

Každou porci podávejte horkou a to se dvěma lžícemi studeného bílého jogurtu na talíři. 

 

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...