Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g másla (nebo tuku na pečení)
  • 1 skořicový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhanku na vymazání plechu
  • 3 – 4 řapíky rebarbory nebo ovoce např. 4 jablka

Postup:

Nejprve si necháme změknout máslo (malinko oddělíme na vymazání plechu). Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. 1 hrnek drobenky oddělíme. Do zbytku vmícháme obě vejce, mléko a prášek do pečiva. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté vlijeme těsto, které poklademe očištěnou a najemno nakrájenou rebarborou. Zasypeme skořicovým cukrem a zbylou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...