Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g másla (nebo tuku na pečení)
  • 1 skořicový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhanku na vymazání plechu
  • 3 – 4 řapíky rebarbory nebo ovoce např. 4 jablka

Postup:

Nejprve si necháme změknout máslo (malinko oddělíme na vymazání plechu). Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. 1 hrnek drobenky oddělíme. Do zbytku vmícháme obě vejce, mléko a prášek do pečiva. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté vlijeme těsto, které poklademe očištěnou a najemno nakrájenou rebarborou. Zasypeme skořicovým cukrem a zbylou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.