Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g másla (nebo tuku na pečení)
  • 1 skořicový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhanku na vymazání plechu
  • 3 – 4 řapíky rebarbory nebo ovoce např. 4 jablka

Postup:

Nejprve si necháme změknout máslo (malinko oddělíme na vymazání plechu). Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. 1 hrnek drobenky oddělíme. Do zbytku vmícháme obě vejce, mléko a prášek do pečiva. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté vlijeme těsto, které poklademe očištěnou a najemno nakrájenou rebarborou. Zasypeme skořicovým cukrem a zbylou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...