Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 150 g másla (nebo tuku na pečení)
  • 1 skořicový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhanku na vymazání plechu
  • 3 – 4 řapíky rebarbory nebo ovoce např. 4 jablka

Postup:

Nejprve si necháme změknout máslo (malinko oddělíme na vymazání plechu). Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. 1 hrnek drobenky oddělíme. Do zbytku vmícháme obě vejce, mléko a prášek do pečiva. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté vlijeme těsto, které poklademe očištěnou a najemno nakrájenou rebarborou. Zasypeme skořicovým cukrem a zbylou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut.

Aktuality

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...