Potřebujeme:
1 kg brambor
300 g mangoldu
250 g tvarohu
1 vejce
strouhaný sýr na posypání
máslo na vymazání pekáčku
sůl, pepř
Oloupané brambory nakrájíme na asi centimetr silné plátky. Krátce je povaříme v osolené vodě. Mangoldové listy krátce uvaříme v páře. Tvaroh...
Zima je zkrátka zima, a tak bedýnky pro čtvrtý týden zůstávají v klasickém složení. Nicméně mimo standardní "bedýnkovou" nabídku můžeme dodat listovou zeleninu nebo sušené ovoce jako banány nebo ananas, vše v biokvalitě. Pro oživení vašich salátů pak máme kumquat - citrusy, které se konzumují i se...
Zeleninový džuveč
Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte.
Potřebujeme:
mouka
mléko
rostlinný tuk
rajče
brambory
květák
celer
mrkev
olej
sůl (pepř)
strouhaný sýr, petrželka (není...
Bedýnky pro třetí týden už jsou na cestě k prvním zákazníkům. Jejich obsah se od minulého týdne neliší, ale věřte, že i my se už těšíme na jaro, až bude výběr čerstvé zeleniny pestřejší.
Zeleninová bedýnka
složení: brambory, cibule, česnek, mrkev, petržel, dýně Hokkaido, květák,...
O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept.
Na jednu porci potřebujeme:
2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
1 lžíci sádla
1/2 menší cibule
sůl
pepř
Uvařené, vychladlé...
Naše biozeleninové, kombinované a ovocné biobedýnky zůstanou pro 2. týden v roce beze změny. První boxy jedou ku Praze již v pondělí, do ostatních měst pak v následujících dnech. Novinkou v naší nabídce jsou přírodní biomošty ve třílitrovém balení, které vyrábí náš kolega Ondřej Kučera....
Vítejte po vánočním volnu. I my vstupujeme do nového roku s novým elánem a s chutí provás připravujeme výběr zeleniny a ovoce. Pokud jste se právě rozhodli pro změnu životního stylu, nebo chcete změnit hodnoty, které na vás v koupelně křičí vaše osobní váha, můžete vyzkoušet třeba naši RAW...
Recepty na bramborový salát se liší rodina od rodiny. Také výsledná chuť nebývá ani přes použití stejných ingrediencí shodná. Zkrátka, vyrobit bramborový salát může být leckdy tak trochu alchymie. Proto se pojďme podívat na tradiční pokrm, který k českým Vánocům neodmyslitelně patří,...
Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic.
Potřebujeme:
150 g jemně nastrouhané mrkve
300 g polohrubé mouky
250 g másla
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a...