Archiv článků

Zapečené brambory s mangoldem

Potřebujeme: 1 kg brambor 300 g mangoldu 250 g tvarohu 1 vejce strouhaný sýr na posypání máslo na vymazání pekáčku sůl, pepř Oloupané brambory nakrájíme na asi centimetr silné plátky. Krátce je povaříme v osolené vodě. Mangoldové listy krátce uvaříme v páře. Tvaroh...

Černíkovické biobedýnky pro 4. týden

Zima je zkrátka zima, a tak bedýnky pro čtvrtý týden zůstávají v klasickém složení. Nicméně mimo standardní "bedýnkovou" nabídku můžeme dodat listovou zeleninu nebo sušené ovoce jako banány nebo ananas, vše v biokvalitě. Pro oživení vašich salátů pak máme kumquat - citrusy, které se konzumují i se...

Zeleninový džuveč

Zeleninový džuveč Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte. Potřebujeme: mouka mléko rostlinný tuk rajče brambory květák celer mrkev olej sůl (pepř) strouhaný sýr, petrželka (není...

Bedýnky pro třetí týden

Bedýnky pro třetí týden už jsou na cestě k prvním zákazníkům. Jejich obsah se od minulého týdne neliší, ale věřte, že i my se už  těšíme na jaro, až bude výběr čerstvé zeleniny pestřejší. Zeleninová bedýnka složení:  brambory, cibule, česnek, mrkev, petržel, dýně Hokkaido, květák,...

Bramborová příloha trochu jinak

O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept. Na jednu porci potřebujeme: 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané 1 lžíci sádla 1/2 menší cibule sůl pepř Uvařené, vychladlé...

Biobedýnky ve 2. týdnu

Naše biozeleninové, kombinované a ovocné biobedýnky zůstanou pro 2. týden v roce beze změny. První boxy jedou ku Praze již v pondělí, do ostatních měst pak v následujících dnech. Novinkou v naší nabídce jsou přírodní biomošty ve třílitrovém balení, které vyrábí náš kolega Ondřej Kučera....

První bedýnky roku 2016

  Vítejte po vánočním volnu. I my vstupujeme do nového roku s novým elánem a s chutí provás připravujeme výběr zeleniny a ovoce. Pokud jste se právě rozhodli pro změnu životního stylu, nebo chcete změnit hodnoty, které na vás v koupelně křičí vaše osobní váha, můžete vyzkoušet třeba naši RAW...

Bramborový salát na čtyři způsoby

Recepty na bramborový salát se liší rodina od rodiny. Také výsledná chuť nebývá ani přes použití stejných ingrediencí shodná. Zkrátka, vyrobit bramborový salát může být leckdy tak trochu alchymie. Proto se pojďme podívat na tradiční pokrm, který k českým Vánocům neodmyslitelně patří,...

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme: 150 g jemně nastrouhané mrkve   300 g polohrubé mouky  250 g másla    moučkový a vanilkový cukr na obalení Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a...

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...