Zeleninový džuveč

Zeleninový džuveč

Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte.

Potřebujeme:

  • mouka
  • mléko
  • rostlinný tuk
  • rajče
  • brambory
  • květák
  • celer
  • mrkev
  • olej
  • sůl (pepř)
  • strouhaný sýr, petrželka (není nutné)

Brambory a zeleninu (například celer, květák, mrkev) oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme také na kousky.

Brambory se zeleninou osolíme a chvíli dusíme. Mezitím na bešamel rozmícháme mouku v mléce, povaříme, osolíme a přidáme kousek rostlinného tuku. Když brambory trochu změknou, přidáme k zeleninové směsi rajčata. Po chvíli vše přendám do zapékací mísy, zalijeme řídkým bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Před dopečením lez pokrm posypat sýrem a lehce ogrilovat.

Zeleninový džuveč posypeme sekanou petrželkou, pokapeme olejem a podáváme.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.