Zeleninový džuveč
18.01.2016 08:54
Zeleninový džuveč
Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte.
Potřebujeme:
- mouka
- mléko
- rostlinný tuk
- rajče
- brambory
- květák
- celer
- mrkev
- olej
- sůl (pepř)
- strouhaný sýr, petrželka (není nutné)
Brambory a zeleninu (například celer, květák, mrkev) oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme také na kousky.
Brambory se zeleninou osolíme a chvíli dusíme. Mezitím na bešamel rozmícháme mouku v mléce, povaříme, osolíme a přidáme kousek rostlinného tuku. Když brambory trochu změknou, přidáme k zeleninové směsi rajčata. Po chvíli vše přendám do zapékací mísy, zalijeme řídkým bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Před dopečením lez pokrm posypat sýrem a lehce ogrilovat.
Zeleninový džuveč posypeme sekanou petrželkou, pokapeme olejem a podáváme.