Zeleninový džuveč

Zeleninový džuveč

Snadný pokrm, který vytvoříte za tři čtvrtě hodiny ze základních druhů zeleniny, které v našich bedýnkách pravidelně nacházíte.

Potřebujeme:

  • mouka
  • mléko
  • rostlinný tuk
  • rajče
  • brambory
  • květák
  • celer
  • mrkev
  • olej
  • sůl (pepř)
  • strouhaný sýr, petrželka (není nutné)

Brambory a zeleninu (například celer, květák, mrkev) oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme také na kousky.

Brambory se zeleninou osolíme a chvíli dusíme. Mezitím na bešamel rozmícháme mouku v mléce, povaříme, osolíme a přidáme kousek rostlinného tuku. Když brambory trochu změknou, přidáme k zeleninové směsi rajčata. Po chvíli vše přendám do zapékací mísy, zalijeme řídkým bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Před dopečením lez pokrm posypat sýrem a lehce ogrilovat.

Zeleninový džuveč posypeme sekanou petrželkou, pokapeme olejem a podáváme.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.