Zapečený květák se sýrovou krustou

Květák nemusí být jenom smažený v trojobalu! Vězte, že si pochutnáte a ještě budete mít méně, práce, když jej zapečete v troubě.

  • Potřebujeme:
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • ½ hrníčku mléka
  • 3 – 4 lžíce hladké mouky
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 lžíci másla
  • koření: sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sekaná petrželka

Květák nejprve rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou zbavíme případných nečistot a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Krátce povaříme bez pokličky – délka varu odpovídá velikosti růžiček, ideálně dopoloměkka. Než se květák předvaří, v misce rozšleháme vajíčka s mlékem. Přidáme koření dle osobní zvyklosti a nakonec přidáme mouku, tak aby vzniklo tekuté těsto (konzistence jako na omelety). Do skleněného pekáčku, který vymažeme máslem, rozložíme květákové růžičky, které necháme předem vykapat na cedníku. Vše zalijeme těstíčkem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 180°C) na cca 15 minut. Ještě než pokrm budete servírovat, vyjměte jej z trouby, zasypte strouhaným sýrem a nechte na chvilku ogrilovat.

Velmi chutná s vařeným bramborem, který můžete posypat zbylou nasekanou petrželkou.

Aktuality

Nabídka sadby salátu

Nabízím sadbu salátu Lollo Bionda                                 Lollo Rossa

Příprava na nový pěstitelský rok

V letošním roce připravuji rozšíření sortimentu pěstované zeleniny. V nabídce bude - květák - brokolice - zelí hlávkové - salát ledový - celer bulvový - celer řapíkatý - česnek - cibule - brambory - cukety - patyzony - dýně Hokaido