Zapečený květák se sýrovou krustou

Květák nemusí být jenom smažený v trojobalu! Vězte, že si pochutnáte a ještě budete mít méně, práce, když jej zapečete v troubě.

  • Potřebujeme:
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • ½ hrníčku mléka
  • 3 – 4 lžíce hladké mouky
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 lžíci másla
  • koření: sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sekaná petrželka

Květák nejprve rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou zbavíme případných nečistot a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Krátce povaříme bez pokličky – délka varu odpovídá velikosti růžiček, ideálně dopoloměkka. Než se květák předvaří, v misce rozšleháme vajíčka s mlékem. Přidáme koření dle osobní zvyklosti a nakonec přidáme mouku, tak aby vzniklo tekuté těsto (konzistence jako na omelety). Do skleněného pekáčku, který vymažeme máslem, rozložíme květákové růžičky, které necháme předem vykapat na cedníku. Vše zalijeme těstíčkem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 180°C) na cca 15 minut. Ještě než pokrm budete servírovat, vyjměte jej z trouby, zasypte strouhaným sýrem a nechte na chvilku ogrilovat.

Velmi chutná s vařeným bramborem, který můžete posypat zbylou nasekanou petrželkou.

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...